Persoane fizice Persoane juridice Asigurari RCA Asigurari CASCO Asigurari Locuinte Pensii facultative Asigurari de Viata Asigurari Sanatate

ING

ING este o companie internationala din domeniul financiar care ofera o gama variata de servicii de asigurare, bancare, investitii si pensii in peste 50 de tari. Luand in considerare capitalizarea (valoarea pe piata calculata la 2 ianuarie 2009), ING este una dintre cele mai mari 20 de companii financiare din lume. In acelasi timp, ING a fost prima companie internationala care, in 1997, a intrat pe piata asigurarilor de viata din Romania. Odata cu implementarea reformei pensiilor, ING Asigurari de Viata a adaugat in portofoliul sau doua fonduri de pensii facultative: ING Clasic si ING Optim. Pe segmentul pensiilor facultative, ING are o cota de piata de 41% (in functie de active, la 30 iunie 2009, conform CSSPP).

Inainte de a alege unul dintre fondurile ING, este bine sa luati in calcul beneficiile pe care vi le doriti la varsta pensionarii si nivelul de risc pe care sunteti dispus sa il acceptati. Obiectivul principal al Fondurilor ING este cresterea pe termen lung a capitalului investit. E bine sa stiti ca fondurile de pensii facultative propuse de ING au un grad mediu de risc cu o structura mixta intre clase de active, in limitele Legii. Mai exact, banii dumneavoastra vor fi investiti in titluri de stat, obligatiuni corporative si actiuni cotate pe piete reglementate.

Sursa www.ing.ro.