Persoane fizice Persoane juridice Asigurari RCA Asigurari CASCO Asigurari Locuinte Pensii facultative Asigurari de Viata Asigurari Sanatate

Va invitam sa aflati informatii suplimentare despre solutiile celor mai importante fonduri de pensii din Romania:
Informatii asigurari ING

Pensii facultative

Cine are nevoie de o pensie facultativa?

Ca furnizor de pensii facultative, nu va vom surprinde cand va vom spune ca majoritatea oamenilor ar trebui sa economiseasca pentru pensie. Desigur, dumneavoastra aveti propriile opinii si poate prioritati mult mai importante decat suplimentarea veniturilor la pensie.
Insa incercam sa ne asiguram ca aveti suficiente informatii pentru a lua o decizie corecta.

Sa raspundem asadar celor mai intalnite motive pentru care oamenii nu investesc intr-un fond de pensie. Nu am nevoie de o pensie faculatativa deoarece:

  • Voi avea o pensie mare de la stat. Intr-o lume ideala, asa ar trebui sa se intample: dupa o viata de munca, statul sa va recompenseze corespunzator. In realitate insa, pensia oferita de stat acopera un nivel minim de trai;
  • Sunt prea tanar sa ma gandesc la pensie. Nu e niciodata prea devreme sa va planificati viitorul. Poate va ganditi sa amanati planificarea financiara pentru pensie la 40 sau 50 de ani. Insa cu cat incepeti sa economisiti mai devreme, cu atat pensia dumneavoastra va fi mai mare. Pentru a ajunge la aceeasi suma la pensie, o persoana care incepe sa economiseasca la 50 de ani trebuie sa puna de 6 ori mai multi bani deoparte decat un tanar care incepe la 25 de ani. Cu alte cuvinte, pretul amanarii este semnificativ;
  • Investitiile imobiliare sunt pensia mea. Pentru aceasta, ar trebui fie sa le vindeti, fie sa le inchiriati. Indiferent ce varianta alegeti, depindeti foarte mult de contextul pietei imobiliare la acel moment. Cu totii am vazut acum ca preturile caselor pot si scadea! Ca sa nu mai vorbim si de faptul ca putini dintre noi au mai mult de o casa!
  • Voi face depozite bancare. Acest argument contine doua aspecte negative. Depozitele bancare nu au deductibilitati fiscale, cu alte cuvinte sumele pe care le economisiti nu sunt scutite de impozit, pe cand pensile facultative, da. Si, cel mai important, stim cu totii ce se intampla cu o suma de bani pe care o aveti tot timpul la indemana: veti gasi variate moduri de a o cheltui!

Asadar, poate ca economisirea intr-un fond de pensii facultative nu este un lucru chiar atat de rau! Daca va hotarati sa economisiti, iata cateva beneficii:
  • Contributiile nu sunt impozitate in limita a 400 Euro pe an.
  • Fondurile de pensii au in genere randamente bune.
  • Dumneavoastra decideti nivelul si perioada contributiei.