Persoane fizice Persoane juridice Asigurari RCA Asigurari CASCO Asigurari Locuinte Pensii facultative Asigurari de Viata Asigurari Sanatate

ING

ING este o companie internationala din domeniul financiar care ofera o gama variata de servicii de asigurare, bancare, investitii si pensii in peste 50 de tari. Luand in considerare capitalizarea (valoarea pe piata calculata la 2 ianuarie 2009), ING este una dintre cele mai mari 20 de companii financiare din lume. In acelasi timp, ING a fost prima companie internationala care, in 1997, a intrat pe piata asigurarilor de viata din Romania. Odata cu implementarea reformei pensiilor, ING Asigurari de Viata a adaugat in portofoliul sau doua fonduri de pensii facultative: ING Clasic si ING Optim. Pe segmentul pensiilor facultative, ING are o cota de piata de 41% (in functie de active, la 30 iunie 2009, conform CSSPP).

Pentru dumneavoastra pensia facultativa inseamna recompensarea, loializarea si motivarea angajatilor. Pentru ei, aceasta echivaleaza cu o dovada de apreciere din partea firmei.

In sistemul de pensii private vi se ofera posibilitatea de a plati o contributie suplimentara pentru angajatii dumneavoastra, in afara de pensia pentru care contribuie ei insisi.
Cu un minim de efort puteti veni in ajutorul angajatilor – nu trebuie decat sa redirectionati sumele stabilite catre fondul de pensii ales. In plus, aveti si avantaje fiscale: pentru fiecare angajat caruia va decideti sa ii oferiti acest beneficiu, vi se deduce de la plata impozitului pe profit/venit echivalentul in RON a 400 EURO/an fiscal. Mai mult, ii puteti incuraja pe angajatii dumneavoastra sa economiseasca si in nume propriu la un fond de pensii facultativ, contribuind astfel la cresterea nivelului lor de educatie si planificare financiara.

Sursa www.ing.ro.